ISRAEL -excursii, circuite,sejur

ISRAEL -excursii, circuite,sejur
655 €

ISRAEL-PE URMELE MANTUITORULUI !

Tel Aviv, Israel
Durata: 6 zile
Plecari: 01-11-2016-31.10.2017

Zbor din Iasi , Bucuresti sau Kiev

Program
ZIUA 1: BETHLEEM

Tur auto panoramic in jurul Portilor Sfintei Cetati. Cina si cazare la hotel Shepherd ctg.”turist”, echivalent 4* (similar) in Bethleem.

ZIUA 2: BETHLEEM – IERUSALIM

Mic dejun. In Bethleem, vom vizita Biserica Ortodoxa a Nativitatii si Cripta “unde Dumnezeu S-a facut Om”, pentru Mantuirea noastra (aici se afla o icoana a Maicii Domnului ”Aparatoarea Betleheemului”, facatoare de minuni). Continuam cu Biserica romano – catolica Sfanta Ecaterina, apoi cu o vizita la Ein Karem, “Patria Sfantului Ioan Botezatorul”. Vizitarea Bisericii si a Criptei in care s-a nascut “cel mai mare om nascut dintr-o femeie” si a Fantanii Fecioarei Maria. Intoarcere la Ierusalim, vizita pe Muntele Sionului, la Biserica Adormirii Maicii Domnului, cu Foisorul – Cina cea de taina, Mormantul Marelui Rege David. Vizita la Zidul Plangerii. Cina si cazare hotel in Bethleem.

ZIUA 3: IERUSALIM

Mic dejun. Deplasare la Ierusalim. Incepem Pelerinajul nostru (pe jos) cu Muntele Maslinilor; vizita la Biserica Pater Noster (Tatal Nostru), Biserica Dominus Flavit (Domnul a plans), Biserica Natiunilor (Agoniei) cu Gradina Ghetsimani. In continuare vizita la Biserica Mormantului Maicii Domnului si Pestera Getsimani. Vom intra in cetate prin Poarta Sfantului Stefan (Poarta Leilor). Vizitarea casei in care a locuit Maria in Cetatea Antonia. Parcurgerea pe jos a Viei Dolorosa cu cele 14 Statii in care s-a oprit Domnul pana la Sfantul Mormant. Urcare pe Golgota, Piatra Ungerii, vizitarea Paracliselor Sfinte. Incheiem ziua aprinzand o lumanare la Biserica Romaneasca din Ierusalim. Cina si cazare la hotel in Bethleem.

ZIUA 4: IERUSALIM – JERIHON – MAREA MOARTA – BETHLEEM

Mic dejun. Deplasare Bethleem – Ierusalim – Marea Moarta. Intrare in orasul Jerihon – presupus cel mai vechi oras din lume. Vizita la Biserica Greco – Ortodoxa unde se afla “Dudul lui Zacheu”, la Biserica si Caminul Romanesc de la Jerihon. Privire asupra Muntelui Carantania si Manastirii Sfantului Gheorghe, unde Mantuitorul a fost Ispitit de Diavol. Coboram spre Marea Moarta (-400 m), cea mai joasa mare de pe glob si vom ajunge la Qumran (vechiul centru al Esenienilor). Scurta oprire la magazinul cu produse cosmetice si la un restaurant cu autoservire. Scurta pauza de cca. 35 minute la Marea Moarta. Cina si cazarea la hotel in Bethleem.

ZIUA 5: MUNTELE TABOR – NAZARET – CAANA GALILEII – TIBERIAS

Mic dejun. Deplasare la Muntele Tabor – vizitarea Bisericii Grec – Ortodoxe, aflate pe locul “Schimbarii la Fata”. Transfer cu microbuze arabe (10 euro/persoana, se achita la agentie). Nazaret. Vizitarea Bisericii Ortodoxe Sfantului Gavril cu Izvorul Mariei – pictata de Fratii Morosanu in anul 1977 si a Bisericii Catolice “Buna Vestire”, cea mai mare constructie de cult din Orientul Apropiat. Caana, vizita la Biserica Grec–Ortodoxa, aflata pe locul casei lui Simion Cananitul unde a avut loc prima minune din Galileea, transformarea apei in vin. OPTIONAL, in functie de timp, scurta croaziera de 45 minute (tarif: cca. 10 euro/persoana) cu o copie a „Barcii lui Iisus”, pe apele Sfinte ale Marii Galileii. Vizita la Capris-fabrica de aur si diamante. Cina si cazare la hotel 3* in Tiberias.

ZIUA 6: TIBERIAS – CAPERNAUM – HAIFA – TEL AVIV/Aeroport International ”Ben Gourion”

Mic dejun. Parasim orasul Tiberias si ne indreptam spre Capernaum, oras denumit si ”Cetatea Domnului”, vizitarea vestitului loc unde Iisus a Predicat, casa Sfantului Petru. Urmeaza Tabgha, unde Iisus a Savarsit minunea inmultirii a 5 paini si 2 pesti. Ontinuam cu Muntele Fericirilor si vizitarea bisericii. Continuam spre Haifa, splendid oras – port la Mediterana, aflat intr-un mare golf la poalele Muntelui Carmel. Vom admira Templul Cultului Bahai cu gradinile pe terase – etajate. Vizitarea Bisericii Stela Maris (Steaua Marii) cu grota Sfatului Prooroc Ilie Tezviteanul. Parasim Haifa si ne indreptam pe langa coasta Mediteranei spre Tel Aviv. Continuam spre Aeroportul International Ben – Gurion.

Unele modificari pot avea loc , dupa cerere alte excursii.